PL EN

BactoRol Azot

Nawozowy produkt mikrobiologiczny dostarczający łatwo przyswajalny azot.
  • Dostarcza łatwo przyswajalny azot z atmosfery
  • Wiąże od 35 do 50 kg azotu na 1 ha powierzchni w ciągu roku
  • Pozwala ograniczyć nawożenie azotowe o ok. 20-30%
  • Stymuluje wzrost
  • Wpływa korzystnie na rozwój roślin
  • Gwarantuje zdrowy, wysokiej jakości plon
Czym jest BactoRol Azot?
BactoRol Azot to nawozowy produkt mikrobiologiczny dostarczający roślinom łatwo przyswajalny azot pochodzący z atmosfery.
BactoRol Azot zawiera mieszaninę wyselekcjonowanych z polskich gleb, 3 gatunków bakterii z rodzaju Bacillus asymilujących
azot atmosferyczny oraz Azotobacter vinelandii w koncentracji co najmniej 109 jtk/ml.

Jak i gdzie stosować BactoRol Azot?
W uprawach polowych z jednoczesną orką lub inną uprawką, przedsiewnie w formie oprysku doglebowego.
W uprawach warzyw przedsiewnie lub przed wysadzeniem w formie oprysku doglebowego.
W sadach w formie oprysku w pas herbicydowy.

Sposób użycia:
1 l preparatu należy rozcieńczyć w 200-400 l wody i dokonać oprysku na obszarze 1 ha.

Skład:
Bakterie asymilujące azot atmosferyczny w koncentracji ≥ 1 000 000 000 jtk/ml

Warunki przechowywania:
Przechowywać w temperaturze od -5 do +30°C.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla osób postronnych.

Środki ostrożności:
W trakcie stosowania nie jeść i nie pić. Przestrzegać zasad higieny osobistej.
Po użyciu preparatu umyć dokładnie części ciała, które miały kontakt ze środkiem. Chronić przed dziećmi.
W razie połknięcia skontaktować się z lekarzem.

BactoRol Azot jest dostępny w opakowaniach: 1 L, 5 L, 20 L