PL EN

BactoViN

Mikrobiologiczny preparat stymulujący wzrost roślin.
  • Dostarcza roślinom łatwo przyswajalny azot z atmosfery przez większość okresu wegetacji
  • Pozwala obniżyć nawożenie mineralnego 20-30% bez strat w plonie
  • Wiąże od 35 do 50 kg azotu na 1 ha powierzchni w ciągu roku
  • Wpływa korzystnie na jakość i ilość plonu

Czym jest BactoViN?
BactoViN to nawozowy produkt mikrobiologiczny, który zawiera wysoką
koncentrację (109 jtk/ml) bakterii Azotobacter vinelandii,
wyselekcjonowanych z polskich gleb, asymilujących azot atmosferyczny.

Jak i gdzie stosować BactoViN?
W uprawach polowych z jednoczesnym bronowaniem, orką lub innym zabiegiem, przedsiewnie w formie oprysku doglebowego.
W uprawach warzyw przedsiewnie lub przed wysadzeniem w formie oprysku doglebowego.
W sadach przedsiewnie lub przed wysadzeniem w formie oprysku doglebowego.

Sposób użycia:
0,5-1 l preparatu należy rozcieńczyć w 200-400 l wody i dokonać oprysku na obszarze 1 ha.

Preparat nie wymaga aktywacji, ciecz roboczą należy zużyć w ciągu kilku godzin.
Preparatu nie należy stosować w trakcie suszy.
Przed użyciem dokładnie wstrząsnąć!

Skład:

Azotobacter vinelandii w koncentracji ≥ 1 000 000 000 jtk/ml

Warunki przechowywania:
Przechowywać w temperaturze od -5 do +30°C.

Unikać bezpośredniego promieniowania słonecznego.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla osób postronnych.

Środki ostrożności:
W trakcie stosowania nie jeść i nie pić. Przestrzegać zasad higieny osobistej.
Po użyciu preparatu umyć dokładnie części ciała, które miały kontakt ze środkiem.
Chronić przed dziećmi. W razie połknięcia skontaktować się z lekarzem.

BactoViN jest dostępny w opakowaniach: 1 L, 5 L, 20 L